Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد روز سه شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه فهرست‌نگاری نسخه‌های خطی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا افزود: برای دسترسی و نحوه نگهداری صحیح از این نسخ خطی به صورت نظام مند نیاز به ایجاد ساماندهی و قسمت ویژه ای در دانشگاه است.

زهره عباسی گفت:هم اکنون حدود ۵۰ متر مربع فضا برای نگهداری نسخ خطی یاد شده وجود دارد و قرار است تجهیزات مناسب با استفاده از نظر کارشناسان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در فضایی در حدود ۲۰۰ مترمربع تجهیز شود و امیدواریم این مکان تا اواخر سال ۹۸ یا اوایل سال ۹۹ به بهره برداری برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: خوشبختانه تمام نسخه های خطی موجود در دانشگاه فردوسی مشهد اسکن شده و به صورت الکترونیکی قابل جست و جو است.

او ادامه داد: این نسخه های خطی بدون استفاده صحیح و به صورت سنتی و بدون ساختار مناسب در دانشگاه فردوسی مشهد مورد استفاده بود به همین دلیل نیاز به آموزش کتابداران برای استفاده از این نسخ احساس می شود زیرا درآموزش کتابداران بر روی نسخه شناسی و استفاده صحیح از آنها به صورت عمیق و کاربردی تمرکز نشده است.

رئیس مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در همین راستا کارگاه آموزشی نسخه‌شناسی و فهرست‌نگاری نسخه‌های خطی موجود در دانشگاه فردوسی مشهد ویژه اعضای هیات علمی و کتابداران این دانشگاه در حال برگزاری است که مدرس آن دکتر محمدجعفر یاحقی عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و مدیر قطب علمی گروه ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد است.

عباسی افزود: ۵۰ نفر از کتابداران دانشگاه فردوسی مشهد در هشت جلسه دو ساعته در این کارگاه حضور می یابند.

وی ادامه داد: در کل کتابخانه های دانشگاه فردوسی مشهد شامل کتابخانه مرکزی دانشگاه، دانشکده های دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، الهیات و معارف اسلامی و ادبیات و علوم انسانی بیش از ۵۰۰ هزار جلد کتاب وجود دارد که افزون بر ۸۵ هزار جلد آن به زبان اصلی است.

رئیس مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: هم اکنون در کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد کتابهای تخصصی و مرجع در کنار ۲۵ هزارجلد نسخه پایان نامه مقاطع ارشد و دکتری نگهداری می شود.

عباسی افزود: رساله های دوره کارشناسی با تفاهمی که با کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی انجام شده است برای نگهداری به آن مرکز سپرده شده و قرار است پس از اسکن تمام پایان نامه ها، نسخه ای از فایل دیجیتالی آن در اختیار دانشگاه فردوسی مشهد قرار گیرد.

وی ادامه داد: هدف دانشگاه فردوسی مشهد فراهم آوردن امکان استفاده مناسب برای محققان است و به همین دلیل این منابع و فایلهای دیجیتال را می تواند بر طبق شرایطی که در آئین نامه کتابخانه مرکزی دانشگاه آمده است در اختیار آنها قرار دهد و تنها محدودیت این مرکز در اختیار قرار دادن منابع فیزیکی به صورت امانی به پژوهشگران است.

۲۰۳۰/۱۹۲۲

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال آستان قدس رضوی ادبیات زبان و ادبیات فارسی زهره مشهد قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۹۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی

به‌گزارش خبرگزاری مهر، احمد علیجانپور در این زمینه اظهار کرد: نتایج رتبه بندی منطقه‌ای نسخه ۲۰۲۴ نظام معتبر رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی تایمز به تازگی اعلام شده است و طبق این رتبه بندی، دانشگاه ارومیه با ۱۵۰ پله ارتقا نسبت به نسخه ۲۰۲۳، از رتبه ۴۰۰-۳۵۱ به رتبه ۲۵۰-۲۰۱ در بین دانشگاه‌های آسیایی صعود کرده است.

وی افزود: روند تغییرات جایگاه دانشگاه ارومیه نیز طبق این نظام رتبه بندی در بین دانشگاه‌های بین المللی و ملی نشان داده شده است که یک هزار و ۱۲۷ دانشگاه در این رتبه بندی شرکت کرده‌اند.

وی ادامه داد: نظام رتبه بندی «THE» یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین نظام‌های رتبه بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در سطح جهان است که در نسخه ۲۰۲۴، تعداد یک هزار و ۱۲۷ مؤسسه آموزش عالی در منطقه‌ی آسیا در آن نمایه و رتبه بندی شده‌اند و از این میان تعداد ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ کشور حضور دارند.

رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه از ایران نیز ۷۵ مؤسسه در این رتبه بندی شرکت کرده‌اند، افزود: طبق این رتبه بندی بین المللی، وضعیت رتبه دانشگاه در بین دانشگاه‌های جامع ایران ارتقا یافته است.

علیجانپور اضافه کرد: دانشگاه ارومیه بین کل مؤسسات ملی از رتبه ۴۴ به رتبه ۱۵ و در بین دانشگاه‌های جامع بعد از دانشگاه‌های تهران، تبریز، شیراز و فردوسی مشهد که جایگاه رتبه بندی آنها بالاتر است، به همراه دانشگاه کاشان در سبد رتبه‌ای مشترک ۲۵۰-۲۰۱ قرار دارد.

کد خبر 6099922

دیگر خبرها

  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • مشاوران شما بیت‌هایی بهتر از شاهنامه را می‌توانستند پیدا کنند
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از شاهنامه | لااقل بیت هایی بهتر پیدا می‌کردید
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از تریبون نماز جمعه /مشاوران شما بیت هایی بهتر از شاهنامه را می توانستند پیدا کنند