Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانکار پروژه کتابخانه مرکزی مشهد، با اشاره به آماده تحویل بودن چهار طبقه از این پروژه، گفت: پروژه بهسازی و تکمیل کتابخانه مرکزی مشهد پس از ۲۳ سال با ورود نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، جانی دوباره گرفت.

به گزارش قدس انلاین وبه نقل از  روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، محمد تقی خزایی، مدیرعامل شرکت دشت بهساز و پیمانکار پروژه کتابخانه مرکزی مشهد، درباره آخرین وضعیت این پروژه، عنوان کرد: پروژه بهسازی و تکمیل کتابخانه مرکزی مشهد از سال ۱۳۹۱ و در حالی که یک پروژه نیمه تعطیل بود، به ما واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
با توجه به اینکه این کتابخانه از حدود ۲۳ سال پیش با اشکالات فنی بسیاری در طراحی و ساخت آغاز شده بود، تخریب و بهسازی بنا را در برنامه کاری خود قرار دادیم و اقداماتی را نیز در این زمینه به انجام رساندیم.
وی با اشاره به اهتمام نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در تکمیل این پروژه طی ماه‌های اخیر، افزود: در حالی که اعتبارات محدود استانی و همچنین تزریق قطره‌چکانی بودجه، روند بهسازی و تکمیل این پروژه را با کندی به پیش می‌برد، ورود نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای تکمیل و بهره‌برداری از این کتابخانه، جهشی قابل توجه در پیشرفت این پروژه حاصل کرد؛ به طوری که با تسریع روند بهینه‌سازی نقشه‌ها، تقویت و مقاوم سازی سازه های بتنی و تبدیل فضاهای مرده به فضاهای مفید، پروژه به پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی رسید و امروز مراحل پایانی نصب تجهیزات را طی می‌کند. خزایی از آمادگی برای تحویل چهار طبقه از کتابخانه مرکزی مشهد خبر داد و گفت: پس از پایان نصب سیستم اطفاء حریق و رنگ آمیزی نهایی، در حال حاضر چهار طبقه از این کتابخانه به همراه مخزن کتابخانه به طور کامل آماده تحویل است و کار نظافت نهایی در این طبقات در حال انجام است. همچنین نصب چیلرهای کتابخانه انجام شده و موتورخانه نیز در حال تکمیل است. با پایان یافتن ساخت بنای آمفی تئاتر کتابخانه نیز، پس از اعلام نظر نهاد، کار تهیه و نصب تجهیزات آن انجام خواهد شد. وی با تقدیر از اهتمام دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی مشهد، گفت: با توجه به اعتبارات محدود استانی، وجود بحران مصالح در شرایط کنونی و تزریق بسیار تدریجی بودجه برای تکمیل این پروژه، اگر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به ساخت و تکمیل این کتابخانه ورود نمی‌کرد، بدون شک این پروژه تا سالیان سال همچنان به بهره‌برداری و افتتاح نمی‌رسید. صدور مجوز از سوی دبیرکل نهاد برای استفاده از سهم نیم‌درصدی درآمد شهرداری‌ها در تکمیل کتابخانه مرکزی مشهد، اقدامی بود که این پروژه را از حالت رکود بیرون آورد و با سرعت به سمت بهره‌برداری حرکت داد و در واقع این پروژه با ورود نهاد جانی دوباره گرفت. پیمانکار پروژه کتابخانه مرکزی مشهد با تقدیر از سایر دست‌اندرکاران ساخت و تکمیل این پروژه گفت: تکمیل این پروژه و رساندن آن به افتتاح در ایام دهه فجر، بر اساس یک حرکت جمعی و با هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف در استان خراسان رضوی صورت گرفت و باید از همراهی شهرداری مشهد، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی و فرماندار سابق مشهد نیز تقدیر کرد؛ چرا که این حرکت به منظور بهره‌برداری از کتابخانه در ایام دهه فجر، بدون مشارکت و همراهی مجموع این دستگاه‌ها میسر نمی‌شد. انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتابخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۲۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • تکمیل اسکله رو- رو امیرآباد ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • نخستین بار در صنایع پتروشیمی کشور صورت گرفت؛ تبدیل وضعیت کلیه نیروهای پیمانکار به قرارداد مستقیم با پتروشیمی امیرکبیر